Maatregelen om verspreiding van Coronavirus tegen te gaan.

update 25-02-2022
Ook in de mondzorg is met ingang van vrijdag 25 februari 2022 een aantal coronamaatregelen geschrapt. Heb je een huisgenoot met klachten of positieve test? Dan mag je gewoon naar de praktijk komen, mits je zelf klachtenvrij bent. Patiënten hoeven niet langer een mondkapje te dragen in de praktijk. Ook hoeven ze niet meer hun handen te wassen of desinfecteren. Voor mondzorgverleners en medewerkers in de praktijk blijven deze twee maatregelen wel gelden. De 1,5 meter afstand blijft voor iedereen gehandhaafd. Dat staat in versie 10.4 van de Leidraad Mondzorg Corona, die per direct ingaat. 

Patiënten mógen overigens wel een mondneusmasker blijven dragen, danwel hun handen schoonmaken voor de behandeling. 

Er zijn geen wijzigingen in de triage. Ook het stroomschema om de inzetbaarheid voor medewerkers te bepalen is ongewijzigd.

De Commissie Leidraad Mondzorg Corona kiest voor handhaving van een deel van de coronamaatregelen om kwetsbare patiënten te beschermen. Mochten de effecten van de versoepelingen meevallen, zeker na de voorjaarsvakantie en het carnaval, dan kan er ook in de mondzorg verder worden versoepeld, zo laat de commissie weten.

Naar de Leidraad Mondzorg Corona


Tijdens de lockdown zijn onze tandartspraktijken open. 

Het is belangrijk om je tandarts, mondhygiënist en/of (paro) preventie-assistent te blijven bezoeken. Een gezonde mond draagt immers bij aan je algemene gezondheid en weerstand. Daarom blijft jouw tandartspraktijk open tijdens de lockdown. In verband met het Coronavirus hebben we een aantal aanvullende hygiënemaatregelen genomenZo zorgen we er samen voor dat jouw bezoek aan de praktijk zo veilig mogelijk is.

Een bezoek aan onze praktijk
Voorafgaand aan je afspraak ontvang je van ons per e-mail een link naar een online gezondheidsvragenlijst. Wij verzoeken je deze vragenlijst in te vullen, zodat wij kunnen beoordelen of jouw afspraak door kan gaan. Zo zorgen we ervoor dat alleen gezonde en geen kwetsbare mensen naar de praktijk komen.

Om je bezoek goed te laten verlopen vragen wij:
  • 1,5 meter afstand te houden als je op de praktijk bent, mét en zonder mondkapje;
  • Je tanden thuis te poetsen;
  • Alleen naar de praktijk te komen, of met max. 1 begeleider indien alleen komen niet kan;
  • Niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd, naar binnen te komen;
  • Was je handen bij binnenkomst of desinfecteren met handalcohol.

Wanneer jijzelf of een gezinslid/huishoudcontact last heeft van neusverkoudheid, hoesten, keelpijn, verhoging of koorts kunnen wij je helaas niet behandelen. Stem telefonisch af met de praktijk over je gezondheidssituatie en tandheelkundige klachten.

Wij zorgen voor:
  • Een beperkt aantal mensen in de wachtkamer;
  • Mensen met verkoudheidsklachten komen niet naar de praktijk: dit geldt zowel voor patiënten als voor teamleden;
  • Periodiek desinfecteren wij de deurklinken als aanvulling op onze normale hygiëne- en infectiepreventiemaatregelen.

Meer info