Vacatures

Tandarts Directeur Denteam

Jij krijgt net als wij ook energie van het werken in een sterk groeiende commerciële omgeving waar veel dynamiek is, waar mensen met passie werken en waar ruimte is voor jouw eigen inbreng. Binnen onze praktijk werk je nauw samen met de Manager Praktijkvoering, Mondhygiënisten en Tandartsen en rapporteer je aan de landelijk opererende Operationeel Directeur Je wordt ontzorgd door ons servicecenter op de HR, Finance en Kwaliteit processen.

Wat ga je doen?

Als Tandarts-Directeur geef je leiding aan de praktijk samen met de Manager Praktijkvoering en ben je eindverantwoordelijk voor het tandheelkundige beleid en kwaliteit van de tandheelkundige zorg. Je bent mede verantwoordelijk voor een gezonde bedrijfsvoering en het financiële resultaat van de praktijk. Elke praktijk wordt geleid door een Tandarts-Directeur en een Manager Praktijkvoering. Samen vormen jullie het Lokale Management Team (LMT) van de praktijk vormt. Samen met de Manager Praktijkvoering plan je de meest optimale inzet van uren en capaciteit, draag je de verantwoordelijkheid over het jaarplan, het te behalen budget en het optimaliseren van de kwaliteit van de te verlenen mondzorg.

Enerzijds behandel je, tegelijkertijd zet je de strategie voor de praktijk op, weet je deze te vertalen naar de praktijk en te zorgen dat deze wordt uitgevoerd.

Je hebt de mogelijkheid om zelf je team samen te stellen.

Je aandachtsgebieden zijn:

 • Eindverantwoordelijk voor de geleverde kwaliteit van de tandheelkundige zorg en kwaliteit in de praktijk;
 • Zorgt voor regelmatig intercollegiaal overleg, casus besprekingen met het team;
 • Zorgt voor een goede klachtenafhandeling in samenspraak met de Manager Praktijkvoering;
 • Zorgt voor continuïteit van de zorgverlening gedurende het gehele kalenderjaar;
 • Past de juiste wet- en regelgeving toe;
 • Hygiëne & Veiligheid zijn prima geregeld en liggen vast in protocollen en richtlijnen;
 • Begeleidt, instrueert, motiveert het team en de junior-behandelaren;
 • Is het voorbeeld voor het gehele team door enthousiasme en aanwezigheid;
 • Draagt zorg voor een positief financieel resultaat minimaal volgens budget.                                                                                                                                

Waar kom je terecht?

Onze gezellige dorpspraktijk heeft een team van 5 tandartsen,  1 mondhygiënist, 5 (paro)preventie assistenten, 5 tandartsassistenten, 4 ortho assistent, 1 KPT’er en 1 Praktijkmanager. Met 6 ruime behandelkamers en sterilisatieruimte is het een prettige omgeving om te werken. Wat de praktijk kenmerkt is het oog voor de patiënt en de gewenste zorg te realiseren. De praktijk is modern ingericht en ruim opgesteld. Een optimale behandeling met behulp van de modernste technieken, four handed. Naast algemene tandheelkunde en mondzorg, bieden wij ook een aantal specialistische behandelingen, zoals endodontologie en orthodontie. Er hangt een fijne en professionele sfeer binnen het team in de praktijk.

Wat neem jij mee aan kennis en ervaring?

 • Je bent BIG geregistreerd Tandarts;
 • Je bent bereid een opleiding leergang Management in de Zorg of Bedrijfskunde in de zorg te volgen;
 • Je hebt ervaring als leidinggevende en weet de eindverantwoordelijkheid te dragen voor het financieel resultaat;
 • Je hebt ervaring met en/of interesse om je te ontwikkelen op het gebied van bedrijfsvoering zoals het opstellen van jaarplannen, begrotingen, budgetten en behalen hiervan;
 • Je hebt natuurlijk gezag, bent communicatief sterk en hebt een open persoonlijkheid;
 • Je bent resultaatgericht, draagt verantwoordelijk, weet leiding te geven en bezit ondernemerschap.
 • Je woont op maximaal 1 uur enkele reis van de praktijk. 

 

Wie zijn wij?
Denteam is een business line van Denteam Group. Denteam Group bestaat uit vier business lines (CDC, Denteam Labs, Restyle your Smile en Denteam). Er is een lange termijn visie waarbij groei niet alleen bestaat uit omvang maar vooral ook professionalisering van de organisatie en de processen. We geloven in een compacte en slagvaardige organisatie waar jij kunt bijdragen aan efficiënte processen. De praktijken van Denteam hebben ieder een eigen identiteit en functioneren autonoom van elkaar. Denteam Group is onderdeel van G Square Capital als investeerder (private equity) actief in diverse Europese landen. Denteam Group groeit hard door overnames van bestaande tandartspraktijken en wil deze groei de komende jaren voortzetten. Alle onderdelen van de G Square bedrijven zijn actief in de Healthcare sector, het hoofdkantoor is gevestigd in London.

De bedrijfscultuur is te omschrijven als hands on, collegiaal, met korte beslissingslijnen en ondernemend binnen een gemoedelijke setting met af en toe een borrel en tegelijkertijd presteren.

Wat bieden wij?

 • Een onbepaalde tijd contract als ZZP-er voor 28 - 40 uur, minimaal 3 dagen per week;
 • Aantrekkelijke voorwaarden en beloning, passend bij deze functie;
 • Veel regelruimte en verantwoordelijkheid met mogelijkheden tot het volgen van opleidingen;
 • Onderdeel te zijn van een gedreven professionele organisatie met meer dan 500 collega’s;
 • Een groeiende werkomgeving met korte lijnen, veel vrijheid en regelruimte om je eigen koers in te zetten en jezelf verder te ontwikkelen. Voor junior kandidaten is er ruimte om zich verder te ontwikkelen tot senior professional.

Inchecken op deze reis?

Ben je geïnteresseerd? Stuur je cv en motivatie naar ons op werkenbij@denteam.nl. Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Miranda Broekhuis via m.broekhuis@denteam.nl of bellen naar telefoonnummer 0629541452. Een assessment kan behoren tot het selectieproces even als een referentie check. Het betreft een dienstverband direct in dienst bij de Praktijk.


Open sollicitatie
Ben je werkzaam in de tandheelkunde of ga je binnenkort afstuderen? Dan komen we graag met je in contact. Binnen onze praktijk, of in ons netwerk van collega-praktijken, zijn er regelmatig vacatures. We nodigen je dan ook van harte uit om een open sollicitatie te sturen voorzien van CV.

Tandartspraktijk Genemuiden
t.a.v.: Janet Doosje praktijkcoördinator
via email: praktijkmanager@tandarts-genemuiden.nl

Stuur ons een bericht